Aktuellt

Pressmeddelande 14/4-20 - Nystart för Historisk Studenttidskrift

Efter ett lärorikt första år har Historiskt Studenttidskrift en ny redaktion.
-Som studenter upplever vi att det finns ett stort avstånd mellan den etablerade forskarvärlden och de som vill bli en del av den. Det är detta avstånd som är vårt mål att överbrygga. Vi vill vara ett forum där studenter och nyblivna forskare kan publicera sin forskning och fritt utbyta idéer om historia, säger den nye chefredaktören Rasmus Törnblom.
 

Under 2020 kommer tidskriften att ändra format. Utöver utförliga artiklar med historisk forskning kommer tidskriften nu även att innehålla delar som ger utrymme för bokrecensioner, idéer och debatt gällande historievetenskapen.
-Många studenter skriver lysande examinationsuppgifter under sin studietid som sedan glöms bort och aldrig får se dagens ljus. Vi ska vara en väg för dessa texter att nå en bredare publik.

Genom att öppna upp tidskriften för kortare texter hoppas redaktionen att öka antalet inskickade texter.
-Vi vill uppmana alla studenter inom historia och närliggande ämnen att skicka in sitt material till oss. Ju mer material vi får inskickat desto säkrare kan vi vara på att vi publicerar det bästa som produceras av kommande generations forskare.

Debutåret 2019 resulterade i två nummer med sammanlagt sju artiklar och att en av artikelförfattarna blev antagen som doktorand på Malmö Universitet med bl.a. sin artikel i Historik Studenttidskrift som underlag. För att säkerställa att varje nummer håller hög kvalité kommer det fr.o.m. 2020 att ges ut ett nummer om året istället för två.

Historisk studenttidskrift kommer även i fortsättningen att publiceras gratis på internet.
-Vetenskap är till för allmänheten och genom att vara gratis för alla ökar chansen till att den forskning vi publicerar når så många som möjligt.


/Redaktionen

 

 

Call for papers 2020!

Har du skrivit en bra uppsats, essä eller recension i ett historiskt ämne och tycker att det är tråkigt att den bara ligger i lådan och samlar damm? Det tycker vi också. Det skrivs mängder av bra vetenskapliga texter av studenter varje år som borde ges mer utrymme och möjlighet att nå ut till en bredare läsekrets. Nu söker Historisk studenttidskrift artiklar till årets nummer som kommer att ges ut i höst. Skicka in din text!

Call for Papers pågår under perioden 9 april - 15 juni.

Skicka in ditt bidrag här.