Mit navn er Ingen: “Leva sitt liv med en Ängel” som ghazal - Friis, Elisabeth (Rethinking Scandinavia, 2017)
Utdrag från textens inledning: "Gunnar Ekelöfs digt 'Leva sitt liv med en Änge' bærer genrebetegnelsen ghazal. Og læsningen af det – det vil i hvert fald være minpåstand her – kan ligeså lidt adskilles fra ghazal-formens poetiske konventioner – som digtet kan åbne sin dør helt op – hvis man ikke forbinder det med andre digte fra den vestlige litteraturtradition, der behandler samme figur, samme spørgsmål: Spørgsmålet om digterenseller måske rosens navn. Et navn, der nemlig, som Paul Celans Niemandsrose, er det personificerede Alting og Ingenting eller 'Ingen' og 'Nogen' på en og samme tid: 'Gelobt seist du, Niemand. / Dirzulieb wollen / wir blühn.' [...]"