Distansarbete – rätt eller skyldighet? - Holm, Johan; Mannelqvist, Ruth (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2024)
De arbetsrättsliga och socialförsäkringsrättsliga regelverken är huvudsakligen utformade för arbete som bedrivs i arbetsgivarens lokaler. I och med att distansarbete ökar i omfattning aktualiseras flera rättsliga frågeställningar. I artikeln undersöks under vilka förutsättningar det kan finnas en skyldighet respektive en rättighet för arbetstagare att arbeta på distans samt hur rätten till ersättning vid sjukdom kan påverkas av distansarbete.