Vägen tillbaka till full sysselsättning - Layard, Richard (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Rehn-Meidner-modellen, även kallad den svenska modellen, har utsatts för mycket stora påfrestningar under de senaste fem åren. Många har gått så långt som till att dödförklara hela modellen. Inte minst är den höga arbetslösheten ett tecken på att Sverige inte längre utgör något särfall sett i ett europeiskt perspektiv, har det hävdats. I denna artikel skärskådar Richard Layard modellen för att se om den fortfarande kan tillämpas i praktiken. Kan Sverige återvända till något som liknar full sysselsättning och hur?