Undanträngningseffekter av arbetsmarknadspolitiska åtgärder - Jansson, Fredrik (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
I en följande artikel diskuterar professor Karl-Gustaf Löfgren och forskarassistent Magnus Wikström undanträngningseffekter av arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Artikeln går in i en vetenskaplig diskussion som för närvarande är mycket aktuell. Vissa delar av artikeln är av ett mer tekniskt slag än vad som hittills varit fallet i Arbetsmarknad & Arbetsliv. För att ge en bakgrund till diskussionen och underlätta läsandet av artikeln ger här redaktionen en kortare introduktion.