Arbetslivsforskningens nya möjligheter - Brulin, Göran; Ekman Philips, Marianne (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Den praktikbaserade och handlingsorienterade arbetslivsforskningen har helt nya möjligheter att få fäste på universiteten och högskolorna. Det som skapat dessa möjligheter är för det första införandet av den tredje uppgiften och för det andra den kunskapsteoretiska kritiken av den traditionella forskningen. Kommer den forskning som bedrivs kring arbetslivets centrala frågor att ta denna chans eller bara harva vidare i upplöjda fåror, som något slags "mindervärdigt" bihang till den "riktiga" forskningen och "rena" vetenskapen?