Betydelsen av anställningsform och tillit till ledningen för personalens hälsa inom vården: - Isaksson, Kerstin; Bernhard, Claudia; Gustafsson, Klas (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Ökande sjukskrivningar och ökad ohälsa är stora problem i dagens arbetsliv. Finns det någon koppling till arbetsmiljön, och i så fall till vilka förhållanden? I artikeln behandlas bland annat de anställdas anställningsform, deras tillit till ledningen och deras upplevelse av att löften - uttalade eller outtalade - från arbetsgivaren ( det sk psykologiska kontraktet) har uppfyllts eller brutits. Vilken betydelse har dessa förhållanden för hälsan? Undersökningen omfattar de anställda i ett landsting i Sverige, i huvudsak sjuksköterskor och undersköterskor.