Arbetsmarknads statistiken - ideologi eller verklighet? - Nyberg, Anita (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Är den officiella arbetsmarknadsstatistiken könsneutral? Detta är den fråga som diskuteras i artikeln. Utifrån ett antal exempel illustreras hur statistikens utformning förändrats med samhällsutvecklingen och hur den dominerande ideologin vad gäller relationen mellan kvinnor och män präglat definitioner och data.