Nätverksrekrytering: Möjligheter, strategier och dörrvakter vid ungdomars arbetsmarknadsinträde - Tovatt, Caroline (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
En stor del av alla tjänster tillsätts via sociala nätverk eller informella rekryteringsförfaranden. Hur sker detta i praktiken? Hur ser processerna ut? Och vad betyder de för reproduceringen av ojämlikhetsstrukturen på arbetsmarknaden? I artikeln redovisas resultaten från en kvalitativ studie av ungdomars sociala nätverk och arbetsmarknadsinträde.