Är kvinnor mer rörliga på arbetsmarknaden än män? - Nyberg, Anita (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
"Genom en effektiv matchning av arbetssökande och lediga jobb tas resurser tillvara och förutsättningarna för hög sysselsättning, låg arbetslöshet och ekonomisk tillväxt förbättras. Detta förutsätter att de arbetssökande är rörliga såväl mellan yrken som mellan olika regioner." Detta är ett citat från en statlig utredning från år 2003. Trots att kvinnor och män i hög grad finns på olika arbetsmarknader och har olika arbetsvillkor granskas rörlighet sällan ur ett könsperspektiv.