Arbetslöshetsförsäkringens utformning och gränser: Resultat från en enkätundersökning - Blomsterberg, Marianne (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Två övergripande frågeställningar rörande arbetslöshetsförsäkringen behandlas i den här artikeln. Den första gäller människors inställning till en föreslagen sänkning av ersättningsbeloppen efter en viss tid. Den andra rör attityder till olika arbetsmarknadspolitiska åtgärder som kan eller bör vidtas då en person som är arbetslös uppnått den maximala tidsgränsen för när ersättning från arbetslöshetskassa kan utgå.