Om arbetsmarknaden för hushållstjänster - Calleman, Catharina (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Utvidgningen av EU har orsakat diskussioner om risker för försämring av anställningsvillkoren i den starkt mansdominerade byggnadsbranschen. Inom hushållstjänster, där kvinnor dominerar, har någon sådan diskussion däremot inte förts. Frågan om arbets- och anställningsförhållanden på det området har blivit särskilt viktig i och med möjligheten att göra skatteavdrag för så kallade hushållsnära tjänster.