Det goda arbetet - en obsolet vision eller .... - Johansson, Jan; Abrahamsson, Lena (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
I denna debattartikel diskuterar Jan Johansson och Lena Abrahamsson visionen ”det goda arbetet”. Den mest kända formuleringen är säkerligen Metalls från mitten av 1980-talet. Författarna konstaterar emellertid att inte så många talar om den längre. De menar dock att nu finns förutsättningar för att en ny variant av det goda arbetet har förutsättningar att vinna gehör hos såväl fackföreningar som industrin.