En expertorganisation ändrar uppfattning: Om OECD:s omsvängning i arbetsmarknadspolitiken - Jacobsson, Kerstin; Löfmarck, Erik; Noaksson, Niklas (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
I 30 år har OECD trummat ut sitt budskap om behovet av strukturreformer på arbetsmarknaden. Receptet har varit likartat oavsett patient och ofta tycks förskrivningen ha skett enligt devisen ”ju beskare medicin, desto trovärdigare behandling”. Många blev därför förvånade när OECD, efter en ambitiös översyn av sin jobbstrategi, år 2006 gav upp tanken om en enda gyllene reformväg. Artikeln pekar på viktiga förändringar i den reviderade jobbstrategin och analyserar vilka faktorer som låg bakom OECD:s omsvängning i arbetsmarknadspolitiken.