Kan socialt stöd och coping mildra effekterna av stress på ohälsa? - Ljungblad, Anna-Maria; Näswall, Katharina (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Arbetsrelaterad stress och ohälsa har blivit fokus för mycket av forskningen på senare år. Givet de negativa konsekvenser som dessa har för individer och organisationer, undersöker denna studie huruvida socialt stöd och problemfokuserade copingstrategier kan motverka negativa reaktioner på arbetsrelaterade stressorer. Detta studeras i en grupp lärare där data insamlats vid två tidpunkter, vilket möjliggör en studie av effekter på ohälsa över tid.