Det här är hög standard – Peps, SAF och sextimmarsdagen 1975 - Ottosson, Mikael; Rosengren, Calle (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Ett begrepp i den politiska retorikens centrum är ”arbetslinjen”. Frågan är dock med vilka argument arbetets värde har hävdats. Denna artikel handlar om med vilka argument SAF hävdade arbetslinjen 1975. I en situation då det möjliga språkbruket var styrt av vänsterrörelsen blev nyckelorden solidaritet, U-hjälp och dagisplatser snarare än tillväxt och konsumtion. De som önskade en arbetstidsreduktion framställdes som miljöbovar och motståndare till frigörelse av såväl förtryckta kvinnor som tredje världens fattiga.