Gemensam handling för hållbar förändring – tillämpad genusforskning i ett innovationssystem - Gunnarsson, Ewa (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Denna artikel presenterar ett tillämpat genus- och jämställdhetsprojekt: Genus- och jämställdhetsutveckling i Fastelaboratoriet, ett innovationssystem. Genusteori kombineras här med en interaktiv forsknings- och utvecklingsansats med syftet att uppnå en hållbarare jämställdhetsintegrering. I artikeln argumenterar författaren för hur den interaktiva forskningstraditionen såväl som genusforskningen kan bidra till paradigmskiften inom samhällsvetenskapen genom att tillföra en starkare kontextualisering i kunskapsproduktionen. ”Doing gender”-traditionen som den utvecklats inom nordisk organisationsforskning utgör projektets genusteoretiska plattform.