Anställdas styrelserepresentation i svenskt näringsliv – Vad har hänt mellan 1999 och 2009? - Wallenberg, Jan; Levinson, Klas (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Denna artikel handlar om fackliga representanters medverkan i företagens styrelser. Hur fungerar det i praktiken? Upplever företagsledare anställdas styrelserepresentanter som en resurs eller som en belastning? Vilken är nyttan för de anställda? Det är några frågor som belyses utifrån en enkätstudie till företagsledare och anställdas styrelserepresentanter som gjordes 2009 av en forskargrupp i samarbete med SCB. Jämförelser görs med resultat från en liknande studie från 1999.