Arbetsuppdrag och återhämtning i välfärdstjänstearbete - Aronsson, Gunnar; Ishäll, Lars; Göransson, Sara; Lindfors, Petra; Nylén, Eva Charlotta; Sverke, Magnus (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Artikeln beskriver ett uppdragsperspektiv på arbete, det vill säga en fokusering på hur ett arbetsuppdrag formas och är sammansatt med avseende på resurser och krav med betydelse för att kunna genomföra uppdraget på ett bra sätt. I studien undersöks hur förutsättningarna för att utföra arbetet, i termer av arbetskrav och resurser i arbetet, hänger samman med återhämtning inom välfärdstjänstearbete i två kommuner. Uppdragsförutsättningarna har ett relativt högt förklaringsvärde gentemot återhämtning men de ingående variablerna bidrar i olika grad.