Relationen mellan fritidsaktiviteter, överengagemang och ältande över jobbet - Rydstedt, Leif W (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Kvardröjande kognitiva representationer av stressorer kan bidra till att stressreaktiviteten inte upphör trots att exponeringen avslutats. Hittills är dock kunskapen begränsad om vilka faktorer som kan påverka dessa kognitiva processer. I denna dagboksstudie visas att typen av fritidsaktiviteter relaterar till frekvensen av kognitivt ältande över problem i arbetet under fritiden. Styrkan i dessa relationer kvarstår i stor utsträckning efter kontroll för överengagemang för arbetet.