Säkerhet och arbete på passagerarfärjor ur intendenturpersonalens perspektiv - Persson, Anders; Ljung, Margareta (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Den svenska färjesjöfarten brottas idag med bristande lönsamhet. En effekt av detta är personalminskningar och ökad stress i arbetet. På passagerarfärjor utgör intendenturpersonalen ofta majoriteten av ombordanställda. De är inlemmade i fartygens säkerhetsorganisation och deras roll i denna har blivit allt viktigare. I denna artikel belyses genom en intervjustudie hur denna personalkategori ser på denna roll utifrån olika aspekter.