Vad händer med arbetsmiljön när man inför aktivitetsbaserade kontor inom akademin? - Berthelsen, Hanne; Muhonen, Tuija; Toivanen, Susanna (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Aktivitetsbaserade kontor är fortfarande ovanliga för forskare och lärare inom akademin, men nu verkar flera lärosäten vara igång att införa den här typen av arbetsplatser. Det finns begränsat med kunskap om vad som händer vid flyttprocesser från egna rum till aktivitetsbaserade kontor i akademin och hur personalen upplever arbetsmiljön i denna typ av kontorsmiljöer. I den här artikeln redovisas resultat från en enkätundersökning före och efter flytt till aktivitetsbaserade kontor på en svensk högskola.