Arbetspendlande småbarnsfamiljer och deras färdmedelsval - Gottfridsson, Hans Olof (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Våra dagliga aktiviteter utgör grunden för våra förflyttningsbehov och ställer kraven på färdmedlet. Att på djupet förstå valet mellan att resa kollektivt eller med bil kräver en kunskap inte bara om individen och dennes resurser och behov utan också den situation personen lever i. När fokus flyttas från enskilda faktorer till helheter blir färdmedelsvalets komplexa grund tydlig och kunskapen om hur kommunikationer skall utformas för att passa brukaren större.