Tjänsteresor, tillgänglighet och relationen mellan arbete och familjeliv - Bergman, Ann; Gustafson, Per (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Att kombinera arbete och familjeliv tycks uppfattas som påfrestande och konfliktfyllt av alltfler människor. I denna artikel undersöks, med hjälp av enkät- och registerdata från tre arbetsorganisationer, vilka samband som finns mellan ett omfattande resande i tjänsten och tillgänglighet för arbetet respektive för familjen. Begreppet ”tillgänglighet” framstår här som ett användbart analytiskt redskap för att beskriva och förstå hur kvinnor och män hanterar arbetslivets och familjelivets krav.