Organisering av tid och emotioner i psykiatrin - Lindqvist, Mona (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Att arbeta med migranter i psykiatrin innebär ett krävande emotionsarbete som tar tid och reflektion i anspråk. I en organisation där produktionen ständigt förväntas öka kan patient och lidande bli en marknadsekonomisk entitet som behandlare ska hantera i ett ökande tempo. Som följd av denna acceleration måste behandlare hitta strategier för att undvika att dräneras på emotionell energi.