En nätverksfälla? Företagande kvinnor i regionalpolitiken - Lönnbring, Gunilla; Haraldson, Anna-Lena; Lindgren, Gerd; Lundkvist Martinson, Karin; Ovlien Säll, Britt (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Projektet Nya Nätverk handlar om företagande kvinnors organisering. Utifrån institutionell etnografi och en interaktiv forskningsansats analyseras här de mekanismer som marginaliserar kvinnors affärsnätverk i det regionalpolitiska tillväxtarbetet. Organiseringen är på många sätt problematisk. Den blir en nätverksfälla som erbjuder lösningar men inte håller vad den lovar. Trots detta är autonoma nätverk nödvändiga för legitimitet och påverkan men det måste också finnas tydliga mottagande instanser för att krav på jämställd hållbar tillväxt ska omvandlas till praktik.