Partssamverkan i nedläggningsprocesser - Rydell, Alexis (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Nedläggningar är en mycket speciell situation som inte sällan innebär negativa konsekvenser för anställda. Beslut om nedläggning skapar därför en spänning mellan parterna. Syftet med artikeln är att utveckla en typologi över hur ledning och arbetstagarorganisationer hanterar och samverkar kring nedläggningsprocesser. I artikeln diskuteras betydelsen av samverkan för att reducera spänningen och skapa konstruktiva lösninga.