Bitar i arbetslöshetspusslet - Oswald, Andrew J (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Arbetslösheten i västvärldens ekonomier är mycket högre än tidigare. Det finns dock ingen allmänt vedertagen uppfattning om varför det är så eller vad som kan göras för att lösa problemet. I denna artikel redovisar Andrew J Oswald fyra nya empiriska resultat och hävdar att dessa förmodligen måste finnas med i en övertygande förklaring. Utmaningen för ekonomerna består i att söka sammanfoga dessa pusselbitar - tillsammans med ytterligare andra som förmodligen fortfarande saknas - för att lägga färdigt pusslet.