Makroekonomisk teori om arbetslöshet - Holden, Steinar (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Vilka är orsakerna till arbetslöshet, och varför varierar arbetslösheten över tiden? Steinar Holden ger i denna artikel en bred översikt över nyare makroekonomisk teori om arbetslöshet. Tyngd läggs vid vad de olika teorierna framhäver som orsak till arbetslöshet och hur teorierna förklarar konjunkturell och långsiktig variation av arbetslösheten. Vikt läggs också vid hur teorierna förklarar den höga arbetslösheten i Europa de senaste 20 åren.