Den nya arbetsmarknadspolitiken i Jämtlands län: En summering av länsarbetsdirektören - Ivergård, Toni (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Arbetsmarknaden är stadd i mycket snabb förändring. Kompetensbehoven inom industrin och i arbetslivet i övrigt förändras kontinuerligt. Vi kan förvänta oss att förändringstakten kommer att öka än mer under de närmaste åren. Detta gäller i lika hög grad Jämtlands län, som Sverige och övriga Europa. Behoven att komma till rätta med de strukturella problemen, att anpassa arbetskraftens kompetensutbud till företagens efterfrågan, är extremt stora. I det följande ska jag beskriva några preliminära erfarenheter av de försök som syftar till att skapa nytänkande i arbetsmarknadspolitiken i Jämtlands län. Huvuddelen av de nya angreppssätten introducerades under våren och hösten 1997 och har således pågått under cirka ett år vid tiden för denna sammanfattning.