Den europeiska sysselsättningsstrategin och EMU - Larsson, Allan (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Det är en stor ära för mej att bli inbjuden att hålla 1998 års Meidnerföreläsning. Jag har haft förmånen att lära av Rudolf Meidners forskning om hur arbetsmarknaden fungerar, behovet av en aktiv politik, som skapar både flexibilitet och trygghet - en positiv flexibilitet - och arbetsmarknadspolitikens roll som en central del av den ekonomiska politiken. Jag är tacksam för den kunskap, de ideer och den inspiration jag fått av Rudolf Meidner.