Invandrarnas löner i Sverige - Betydelsen av vistelsetid, invandrarland och svensk skolgång - le Grand, Carl; Szulkin, Ryszar (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Syftet med denna studie är att analysera löneskillnader på den svenska arbetsmarknaden mellan personer födda i Sverige och utomlands. I vad mån finns sådana löneskillnader och ser de olika ut för kvinnor och män? Varierar löneskillnaderna mellan olika invandrargrupper? I analysen tas hänsyn till sådana konventionella mått på individernas humankapital såsom utbildning, arbetslivserfarenhet och anställningstid. Dessutom analyseras betydelsen av vistelsetid i Sverige och, speciellt, svensk skolutbildning.