Att utvärdera arbetsmarknadsprogram i Sverige - Rätt svar är viktigt, men vilken var nu frågan? - Carling, Kenneth; Larsson, Laura (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Vi pekar i denna artikel på att den svenska arbetsmarknadspolitikens utformning medför ett problem som innebär att den grundläggande utvärderingsfrågan - vad är effekten av att delta i ett program jämfört med att inte delta? - svårligen kan besvaras med tillgängliga data.