Arbete och social förankring bland invandrare - Roselius, Maria; Häll, Lars (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Hur lever och arbetar invandrarna i Sverige? Vilka skillnader finns mellan invandrargrupper från olika länder? Och mellan dessa grupper och infödda svenskar? Vad betyder utbildningsnivå och kunskaper i svenska för invandrarnas möjligheter på arbetsmarknaden? Och har den etniska tillhörigheten någon betydelse i sig? Dessa är några av de frågor som behandlats i Socialstyrelsens projekt om "Social och ekonomisk förankring bland invandrare från Chile, Iran, Polen och Turkiet", där nära 2 000 personer har intervjuats.