Trettio års arbetsmiljösatsning - till vad nytta? - Tåhlin, Michael (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Sverige har en stark tradition av såväl reformer som forskning inom arbetsmiljöområdet, men någon genomgripande utvärdering av arbetsmiljösatsningarna har ännu inte gjorts. De empiriska indikationer som finns att tillgå tyder dock på att den generella arbetsmiljön i landet påverkats ganska litet av de politiska insatser som genomförts. Michael Tåhlin diskuterar i denna debattartikel varför utvecklingen gått så långsamt och pekar på några viktiga punkter för en mer verkningsfull implementering. Redaktionen uppmanar sina läsare att reagera på de synpunkter som framförs och att föreslå kompletterande eller alternativa förslag till hur arbetsmiljön i realiteten skall kunna förbättras.