Vem arbetar i bemanningsbranschen? - Andersson, Pernilla; Wadensjö, Eskil (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Bemanningsbranschen är en relativt ny bransch som sedan början av 1990-talet har vuxit markant. Bemanningsföretagen etablerade sig till en början i storstäderna men har nu även verksamhet i andra delar av landet. Med hjälp av en unik databas har vi undersökt vilka grupper som i störst utsträckning arbetar i de svenska bemanningsföretagen. Vår undersökning visar att främst ungdomar, ogifta, kvinnor, storstadsbor och invandrare är överrepresenterade i branschen. Beträffande utbildningsnivån är individer med en gymnasieutbildning som är längre än två år överrepresenterade jämfört med de som har kortare eller längre utbildning.