Sökaktivitet och jobbanspråk: - kan arbetslösa påverka sina jobbchanser? - Samuelsson, Charlotte (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
I vilken mån sökaktivitet och jobbanspråk påverkar möjligheterna att få ett anställningserbjudande torde skilja sig åt mellan de arbetslösa för vilka en återanställning kan vara aktuell och för övriga arbetslösa. I tidigare svensk forskning har sökaktivitetens och jobbanspråkens betydelse för sannolikheten att få ett arbete studerats utan att man har skiljt mellan åter- och nyanställningar. I denna studie görs dock denna åtskillnad och resultaten tyder på att en uppdelningen kan vara nödvändig för att kunna urskilja sökaktivitetens betydelse för sannolikheten att hitta ett arbete.