Tillfälliga jobb som en ny form av segregering på arbetsmarknaden? - Wallette, Mårten (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Tillfälliga anställningsformer har blivit ett allt vanligare inslag på den svenska arbetsmarknaden. I denna artikel diskuteras om förekomsten och ökningen av sådana anställningar under 1990-talet kan ha haft en segregerande effekt på arbetsmarknaden i det att svaga grupper har drabbats hårdare än starka. Resultaten i studien är i flera fall entydiga, där exempelvis utrikes födda, oavsett kön, har en högre sannolikhet att ha ett tillfälligt jobb jämfört med infödda arbetstagare.