Att organisera samverkan mellan forskare och praktiker - Jonsson, Leif (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
I denna artikel diskuteras samverkan mellan forskare och praktiker med avseende på hur det kan organiseras. Samverkan ses därvid som något som äger rum skilt såväl från forskares som från praktikers vardagliga arbetssituation. I diskussionen visas att genom att betrakta samverkan på detta sätt så kan viktiga aspekter uppdagas, bland annat att samverkan behöver ordnas i medvetna organiserade former. Diskussionen illustreras med hjälp av tre samverkansprojekt, som är oberoende av varandra och som har utvecklats olika i handlingshänseende.