Jäntställdhetsideal och könsdiskriminering: - unga människor möter arbetslivet - Kugelberg, Clarissa (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
I Sverige är idealet om lika möjligheter och skyldigheter för män och kvinnor starkt framträdande. I realiteten är dock skillnaderna mellan könen stora. Hur ser unga män och kvinnor på detta i samband med föräldraskap och arbetsliv? Skiljer sig åsikter, förhoppningar och strategier åt mellan könen? Och hur ska de i så fall förstås? Utifrån enskilda intervjuer och gruppsamtal med män och kvinnor mellan arton och trettio år redovisas och analyseras de ungas syn på dessa frågor.