Arbetsplatsens relationik: - om vardagens lärande och kompetens i relationer - Döös, Marianne (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
Kompetensen i en organisation avgör dess framgång. Genom en kritisk analys av förutsättningarna för lärande och kompetensutveckling kan kompetensen höjas. Artikeln utgår från de redan kunnigas lärprocesser och hävdar vikten av att uppvärdera kontinuitet och stabilitet. Då blir begrepp som relationik och kompetensbärande relationer intressanta. Ökad förståelse skapas för vikten av att organisera arbetet för lärande.