Den etniska omgivningen och skolresultat: en analys av elever i grundskolan 1998 och 1999 - Szulkin, Ryszar (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
En viktig förutsättning för individens framgång i arbetslivet är skolresultatoch utbildningsnivå. Hur påverkas detta av i vilken skola man går? Speciellt analyseras i artikeln vilken betydelse den etniska skolsegregationen har i detta sammanhang.