Reformeringen av Arbetsförmedlingen. Det nya arbetsmarknadspolitiska experimentet i marknadstänkandets tidevarv - Nord, Tora; Bengtsson , Mattias (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2022)
I denna essä om den pågående marknadiseringen av arbetsförmedlingens tjänster tas avstamp i den stora omvandling då den aktiva arbetsmarknadspolitiken rört sig från politikens centrum till dess periferi. Ett nytt arbetsmarknadspolitiskt landskap tornar upp sig när Arbetsförmedlingen ska ”reformeras i grunden” och så kallade fristående aktörer ska ansvara för matchning och rustning av arbetssökande. Denna pågående förändringsprocess skärskådas i relation till såväl historiska skeenden som internationella utblickar om marknadiseringen av arbetsförmedlande insatser. Essän avslutas med en diskussion om centrala utmaningar med det nya arbetsförmedlingslandskapet.