Teamwork och omstrukturering – självexploatering eller empowerment? - Randle, Hanne; Svensson, Lennart (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Vissa hävdar att teamwork i sig är bra för de anställda, medan andra säger att det istället leder till självexploatering. I två fallstudier av teamwork i samband med omstrukturering av industriföretag visar det sig emellertid att det avgörande är hur teamen behandlas, i synnerhet när det gäller lagmedlemmarnas inflytande i och över arbetet.