Ger inte intensifierade arbetsförmedlingsåtgärder för äldre några sysselsättningseffekter? - Dahlberg, Åke (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
I projektet Arbetstorget för erfarna har långtidsarbetslösa och sjukskrivna fått extra arbetsförmedlingsinsatser. Enligt en effektstudie från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering (IFAU) i form av en propensity-score-matchning har projektet inte fått några sysselsättningseffekter. I den samlade utvärderingen har även andra metoder använts som pekar på positiva sysselsättningseffekter. Rimligheten i IFAU:s skattning ifrågasätts i flera avseenden. Utvärderingar av detta slag bör bygga på rena experiment eller en kombination mellan ekonometriska och beteendevetenskapliga ansatser.