Matchande jobb för akademiker? - Berggren, Caroline (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
En debatt som förts i Sverige, och som verkar ganska allmän, bygger på tilltron till att akademiska studier skall leda till ett säkert och bra jobb. Samtidigt rapporteras det att akademiker arbetar som brevbärare eller busschaufförer (DN 2005). Hur kan detta hänga ihop? Den här artikeln försöker ge ett bidrag till förståelsen för hur matchning mellan högre utbildning och arbetsliv ser ut för några grupper av akademiker med yrkesexamen.