Hur länge ska folk jobba? - Furåker, Bengt (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Denna artikel diskuterar statsminister Fredrik Reinfeldts utspel tidigare i år om att vi i Sverige behöver förvärvsarbeta längre upp i åldrarna. Med en stigande medellivslängd kan en förändring i den riktningen vara motiverad, men vägen framåt är inte självklar och rymmer åtskilliga komplikationer. Artikeln bidrar med både faktauppgifter och synpunkter till den fortsatta debatten.