Den utbredda flexibiliteten: Ett försök att beräkna förekomsten av lågreglerade arbetsvillkor - Allvin, Michael; Mellner, Christin; Movitz, Fredrik; Aronsson, Gunnar (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Nästan 30 år efter det att begreppet flexibilitet i arbetslivet kom ibruk råder det fortfarande stor osäkerhet om vad begreppet innebär och hur vanligt det egentligen är. I artikeln diskuteras flexibilitet utifrån en representativ studie av den svenska arbetskraften. I studien konstateras att både traditionellt organiserade och helt fria arbeten är relativt ovanliga. Däremot är flexibla arbetsvillkor desto mer vanligt förekommande och spridda i varierande grad bland den svenska arbetskraften.