Ett regionalt näringslivspolitiskt initiativ för att etablera ett populärmusikkluster - Lundgren, Mats; von Schantz Lundgren, Ina (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Den här artikeln syftar till att beskriva och problematisera möjligheten att projekt kan fungera som en klustermotor för att skapa ett regionalt populärmusikkluster. Data samlades in under följeforskning av projektet BoomTown. Flera efterföljande BoomTown-projekt har med stöd av medel från nationella, regionala och lokala offentliga organ bedrivits med samma syfte. Resultatet visar att det är en komplex och svårgenomförbar uppgift med många hinder att passera.