Egenföretagande i Sverige – Vilken roll spelar branschen? - Ohlsson, Henrik; Broomé, Per; Bevelander, Pieter (Arbetsmarknad & Arbetsliv, 2018)
Det finns mer än 600 000 egenföretagare i Sverige Det saknas emellertid kunskap om branschens betydelse för individens benägenhet att vara egenföretagare. Vårt huvudsyfte är att kvantifiera betydelsen av bransch för individens benägenhet att vara företagare. Vårt huvudresultat är att branschen har stor betydelse för individens benägenhet att vara egenföretagare samt att egenföretagare klustrar inom specifika branscher.